26 Sep 2013

Vikingdom


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu apa khabar ?
sihat ?
ini entry seterusnya tapii hary honey baru dapat update
sebab sibuk sangat menguruskan rumahtangga =D
opss


     15 September 2013


plan hary ini honey Dhew nak pergy Festival Kucing Putrajaya 2013
berlangsung di Auditorium Cempaka Sari Putrajaya
14 & 15 September 2013
tapii kan sampai sana alahai ramai nyaa =(
dan buat tempat tertutup, honey susah shikit la
takut semput huhu dengan ramai orang lagy
so terpaksa cancel grrr 
tade rezeki

tukar plan, honey Dhew pergy Alamanda
tengok wayang ler apa lagy =p
 
honey Dhew tengok Vikingdom
Dhew nak tengok cerite Riddick sebenarnya
tapi honey yang nak tengok Vikingdom 
honey kasy 9/10 untuk Vikingdom
tahniah KRU studios  

beli tiket pukul 1550pm, wayang pukul 1720pm
ade banyak masa lagy
honey Dhew lunch at Old Town
dan jalan - jalan at kawasan air pancut tu
sementara tunggu Dhew smoke



 












dalam Old Town




okey mulut Dhew macam tu sebab tengah smoke
funny =D




 tiket wayang



19 Sep 2013

Wedding Ahli IT Family


Assalam 1 Malaysia (=
hai malam ini kita bertemu lagy
okey. entry seterusnya tentang wedding ex classmate honey Dhew
semalam kira Jumaat honey Dhew cari hadiah
sabtu keesokan hari nya majlis beliau

     14 September 2013
     

Dhew janjy dengan honey nak datang rumah honey pukul 1000am
macam biasa Dhew terlajak tyto grr
gerak dary rumah honey dalam pukul 1200 tengah hari

gerak ke De Palma Hotel at Ampang
tunggu si Wan, Wan juga dari IT Family,
kira kiteowg berkonvoi ler, pergy dua buah kerte j =D
honey Dhew tunggu at situ sementara tunggu Wan pickup aweks beliau at Langat
wahh Wan bawak bunga laa hihihi

tapii kan sekejap j at De Palma sebab honey bosan dengan panas nya
honey cakap at Dhew, tunggu at MCD ler dekat dengan Ampang Putri
Dhew say okey, sempat juga kiteowg lunch =D











ade ler dalam setengah jam kiteowg at MCD
lame betoi tunggu Wan
da tu sambung tunggu at kerte pula hihi

akhirnya dalam pukul 1430pm kiteowg gerak masuk tol Gombak
sampai Sertik dalam pukul 1515pm sebab hujan bawak slow
kaka Iera stay at Kg Sertik

kiteowg sampai sana ta dapat honey nak jumpa kawan kolej yang laen
sebab ade yang da balek =(
Dhew say tape la tade rezeki




















Doorgift 





kiteowg gerak balek ke KeyEll semula dalam pukul 1645pm
sampai rumah honey ta ingat jam brape =p
belah malam pula ada besday party anak buah honey pula
tapii Dhew ta joinn sebab Dhew penat
okey la tu j na share




Selamat Pengantin Baru Kaka Iera & Abg Faizal
semoga kasih berkekalan hingga ke syurga

Wedding Gifts


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu ape khabar ?
sihat ? honey Dhew baek-2 j (=

rasa macam da lama honey ta menaip entry =p
kene ade mood nak menaip ini sebenarnya lalala
Dhew balek KeyEll pada malam Khamis 11 September
12 September kiteowg ta jumpa, na bagy Dhew rest
Jumaat 13 September baru jumpa ^_^



    13 September 2013

plan hari ini nak cari hadiah kahwin kaka Iera 
sape kaka Iera yee ? okey. kaka Iera ini ex classmate honey Dhew masa dekat Kolej Komuniti
kira rapat ^_^ salah seorang ahli IT Family shuda berumahtangga hihi

Dhew sampai rumah honey dalam pukul 1600pm
hantar mama honey pergy kije at INSPEN, mama honey kan manje dengan bakal menantu
siap suruh hantarkan lagy, amboiii

lepas tu honey Dhew teyos gerak ke Metro Point Kajang
honey nak pergy kedai KK home deco
tapi sebelom singgah KK home deco, honey singgah kedai jam nak potong tali jam honey
maklum laa pergelangan tangan honey keshik so kene potong shikit =,=
tapi kaka tu kata dye ta berani potong sebab jam ori dye takut rosak bahagian dalam
honey un say okey tape la cari kedai laen,
kemudian singgah kedai Silver, honey nak cuci bangle dengan gelang kaky
dan singgah kedai pakaian pula, honey nak cari blouse labuh tapii tade >_<

so last singgah kedai KK home deco
sambil tuu cucy mata dan Dhew da berangan nak deco rumah kiteowg
eceheceh Dhew =p
da siap bungkus sekali bayar, honey Dhew ingat nak minum at Old Town
tapiii sebab banyak tempat nak singgah, kiteowg batalkan niat 

honey Dhew beli Hot & Roll, first time honey Dhew beli dan makan ! =D
sebab selama ini macam ta heran entah la, at pudu tuu banyak sangat kiosk makanan
so ta sempat nak merasa hihi
makanan da ade, minuman j belom,
honey Dhew pergy cool bloG, wahh honey da berbulan ta minum cool bloG =p
since kene batuk berbulan-2 ta baek, so makanan dan minuman sejuk di larang sama sekali =,=












honey Dhew makan at dalam kerte j 
memang sedap la Hot & Roll ini, laen kali boley beli lagy ^_^
sementara fikir plan
plan asal, pergy beli hadiah -> pergy beli tiket bas -> makan cheese nan at rsmy
tapii jam dan blouse honey ta dapat, 
plan un tukar singgah Times Square sekejap hihi 







gambar at atas ini onway ke Times Square, honey Dhew gerak time semua orang tengah balek kije
at MRR2 dengan Cheras ta trafficjem, trafficjem dekat jalan LokeYew kot huhu
ingat-2 lupa =p alaa jejantas na menghala ke Jalan Hang Tua dari Cheras
sejam 30minit honey Dhew tersangkut dalam jem -,-

sampai at Low Yat, cari parking, 
dan teyos gerak ke Times Square
singgah kedai jam, singgah semua kedai baju yang ada =p
da dapat apa yang honey mahu =p
kiteowg gerak ke LowYat nak singgah kedai kawan Dhew
nak jumpa kawan Dhew si Nanden bertanyakan pasai Mrs. Dell Dhew prob
tup-2 jumpa salah seorang kawan Dhew at floor G,
Dhew tanya kawan Dhew si Nanden ade ke at atas,
kawan Dhew say Nanden da balek Bangladesh, cuty dua bulan
hoho kecewa nya Dhew, ta sempat nak jumpa huhu
so honey Dhew teyos gerak ke parking nak ke Hentian Putra pula







gambar at atas time dekat mesin parking nak keluar dari park
honey Dhew teyos gerak ke Hentian Putra, alhamdulilah ta jem
sampai Putra haiyaaaa ramai nyaa manusia -,-
lupa hari tersebut semua orang balek bercuty, memang pack !

selesai beli tiket bas Dhew
honey Dhew teyos gerak ke Medan Tuanku
honey sempat beli internet sebab da malam ta nampak jalan j =D
aleh-2 prob pula line celcom malam tu huhu
dapat line lambat
honey Dhew da sampai rsmy, baru line internet ade

situasi at rsmy, adoiii ramai nya orang =(
gila ler pack ! tempat sederhana besar, nak makan kene tunggu
da la meja yang honey Dhew cop couple laen yang amek
memang bengang betoi
Dhew da bengang, honey say at Dhew jom la makan at tempat laen
Dhew say okey 

tempat biasa honey Dhew makan malam at Dagang Avenue, Ampang
ta tahu la nape malam tuu semua kedai makan full ! berapa kali honey Dhew pusing-2 nak cari park kerte
dan kebetulan at situ memang tempat park terhad
tade rezeki honey Dhew nak makan at rsmy dengan Dagang Avenue, 
honey Dhew makan at Jejantas LRT Sg. Besi
tuu je la honey nak share,
tunggu lagy dua entry 
okey (=




Hadiah


8 Sep 2013

KL Zombi


Assalam 1 Malaysia (=
hai-2 kamu - kamu, maaf yee hary tu honey cakap nak update
tapi d sebabkan honey ta berapa sihat, so hold dulu entry ini
da seminggu baru na update hihihi

    01 September 2013


plan hary ini mahu tengok wayang, sepatutnya nak tengok pada malam hari Merdeka
tapi honey kurang sihat, tunda ke hari ini
Dhew da lama ta tengok wayang, so plan hari ini only pergy GSC Alamanda

Dhew sampai rumah honey dalam pukul 1500pm maybe, ta perasan =p
singgah rumah nenek honey dulu, Dhew na beraya
da tu baru ke Alamanda, beli tiket wayang pukul 1546pm
dapat tiket pukul 1730pm, ade masa lagy, honey Dhew only lepak at MCD










ta sempat nak snap makanan =p
honey order Pie j sebab baru lepas lunch at rumah honey
Dhew sebab nak rasa MumChicken yang latest tuu






KL Zombi memang terbaek ! honey nak tengok sangat sebab dari Fixi
memang honey tade buku Zombijaya, just support (=
tu saje bye

2 Sep 2013

Teluk Kemang


Assalam 1 Malaysia (=
haii kita bertemu lagy hihihi honey perasan 
macam ada orang singgah blog ny =p

    31 Ogos 2013

Teluk Kemang ?
sebenar nya honey Dhew sambut anniversary at sana =p
kira ini first tyme honey Dhew sambut our anniversary yang ke 4 tahun 
tahun-2 sebelom ini just wish dan doa da cukup (=
Alhamdulilah Allah panjang kan our relationship
semoga hingga alam perkahwinan dan hingga ke syurga

sepatut nya sambut at Genting tapiiii
yang kes baru-2 ini pasai bas terhumban ke gaung
Dhew tana bawak, Dhew say bahaya, tape la tade rezeki
kebetulan at Teluk Kemang ny ade Festival Merdeka
so honey say at Dhew, kita sambut at Teluk Kemang
Dhew say ok mama

kiteowg gerak dalam pukul 1145am sampai pukul 1300pm kot
honey ta perasan jam =p kiteowg itot jalan lama, ala jalan sepang
dekat tu boley la, tade jem hihi

sampai sana terus pergy Dataran Teluk Kemang sebab na lunch dulu
honey dary pagy ta makan apa-2 -_-
ingat na makan nasy tapiii tiap kedai at situ ramai budak motor
honey sengan =p eh Dhew un segan juga =D
aleh-2 kiteowg makan at satu kedai ini
alaa lupa nama kedai, kedai ini only jual laksa coconut shake nugget sosej
honey pilih kedai ini sebab nak minum coconut shake da lama ta minum hihi



 coconut shake 




terbaek coconut shake at kedai ini, sedap manis banyak pula tu
honey sampai ta habis minum =D
selaen tu kiteowg order laksa

lepas lunch kiteowg tengok pantai sekejap 
ramai nya orang -_- walaupun ramai nasib ta jem tyme honey Dhew onway 
sesudah itu kiteowg singgah Festival at Dataran tuu
selaen honeysun =D orang panggil honeymoon
tapi kiteowg ta nikah lagy, honey panggil berhoneysun
 tujuan honey nak beli buku fixi dan buku seksi ovari
at Jelajahlejenfixi
honey grab 3 buku, tengah ade promotion 3 buku RM50








puas berjalan at festival tersebut
plan seterusnya cari kek dan lepak at pantai
tapi bukan at dataran teluk kemang
pantai apa honey ta ingat nama area teluk kemang juga =p

berjam cari kek =( sebab at teluk kemang only 1 SR at lukut
tapi jauh pula nak pergy huhuhu Jumaat 30 Ogos honey boley teringat na order cupcakes
tapi da last minit mane ade orang amek order huhu
so honey Dhew singgah at PD waterfront yang baru d buka, pergy kedai kek King
ingat nak amek kek sepotong tapi berkenan kek yang ini
bukan nak beli sebiji besar, sebab honey Dhew bukan suka sangat pada kek
saje beli suke-2 =D
macam kek besday honey last month yang Dhew kasy tuu 
4 hary dok dalam peti sejuk =p




 Black Forest cake





 shomot sebab Dhew bawak kerte langgar lubang =D
kek boley la sedap yang honey ta puas haty nya
dye letak harga RM18.90 tapi bila total RM38.90 haihh ?
padahal Dhew amek air soya sebotol j
baek honey Dhew beli at SR berbaloi juga -_-
huhu sila la buka cawangan SR banyak shikit at PD =p







terima kasih papa bawak ma pergy pantai
da lama ma ta tengok pantai =D
stay tengah bandar mane ade pantai -_-
lepas tu honey saja cakap at Dhew
"paa boley ta beli rumah at tepi pantai"
Dhew say "na buat apa ? ayah da kasy rumah tu. haihh tempat laen boley, no pantai"
yela papa grr 

sampai rumah honey dalam pukul 1830pm tapi kiteowg teyos gerak ke Hentian Putra
ta singgah rumah dulu =p
nak beli tiket Dhew
aleh-2 tiket habis pada 1 Sept -_-
so Dhew kene balek 2 Sept jam 1000am
lepas beli tiket, kiteowg makan at Uptown Cheras
laporr =D
okey bye

Sambal Belimbing Hitam


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu apa khabar ? sihat ?
masih dalam mood Raya dan Merdeka ?
honey Dhew nak ucap Selamat Hari Merdeka ! Malaysia ku tercinta ♥

okey entry ini sebenarnya honey nak update last week tapi honey busy
so maybe la, malam ini update lagy 2 entry akan menyusul

sambal belimbing hitam ?
sape perna dengar ? angkat mata cepat =p hihi
setahu honey sambal belimbing hitam ini orang-2 Pahang j makan
ia dary belimbing buluh, alaahh belimbing yang keshik-2 tu 
sapa ta kenai apa tu belimbing buluh, pergy search doctor G sekarang
 
family belah ayah honey memang makan sambal belimbing ini 
walaupun family bukan berasal dary Pahang =p
family belah ayah honey dari minangkabau campur baba melaka so pedas-2 
memang ta kisah sangat

honey suke sambal ini dary honey keshik lagy, arwah wan honey buat
tapi tyme tu keshik lagy kan so ta ingat nak amek resipi dan belajar buat -_-
sekarang d warisi oleh mak uso honey, 
bukan honey ta mahu buat sambal ini
tapi kawasan area rumah honey susah nak cari belimbing buluh =p

tup-2 kawan rapat + kawan baek + kawan kolej honey jual sambal belimbing hitam
honey un terus order hihi
honey minta pedas tapi kan ta pedas un =(
kawan honey say dye da letak cili kampung 
tapi hmmm ta tahu la tekak honey ta rasa hihi

bila honey tanya Dhew makan ta sambal ini ?
Dhew say ta perna dengar nama tapi kenai sambal tuu
hahaha apa la Dhew ny
so honey kasy Dhew rasa shikit tyme baru-2 ny Dhew balek
tu next entry punya cerite







sape berminat nak beli, nak rasa dan ta perna rasa ?
boley contact FB beliau
Nienie https://www.facebook.com/Nienimohamad?fref=ts
rugi sapa ta merasa, sedap !

harga ?
300g RM5