6 Sep 2015

Tips Rider bagi Ladies




Assalam 1 Malaysia (=
honey nak kongsi Tips bagi perempuan yang suke rider macam honey =p
entry ini baru ade kesempatan nak menaip
asyik hold j =D

Rider ?
salah satu hobi Dhew paling honey suke hehehe 
nak kene campakbelakang ? 
okey la honey cerita sedikit

siapa mengenali honey memang honey tak suke naek motor dengan lelaki
kalau dengan lelaki honey naek dengan ayah honey atau saudara mara honey
first tyme honey naek motor dengan Dhew
 masa tu tahun kedua pengajian honey Dhew at KK heee
al kisah nya honey dengan best frenz honey si Yead
nak balek Key Ell so kene jalan kaky ke hentian bas Karak dalam 15minit
Dhew dapat tahu dary kawan kawan honey yang honey nak gerak balek ke KeyEll
so Dhew dengan abg Apai (IT Family)
gerak terus cari honey dan Yead, kebetulan hujan renyai renyai masa tu
honey dengan Yead tengah mengah jalan kaky tetibe ade 2 biji motor berhenti depan kiteorang
hagak terkejut la ! =D
Yead terus naek motor dengan Abg Apai sebab dye orang kata nak hantar kan
si honey ?
boleh bayangkan tak ?! =D
honey blur dan sempat fikir nak naek ke tak ny ?
Dhew dah bising suruh naek dengan hujan lagi hahahaha

honey blur dan tetibe terus tak reti nak naek motor macam mane ! hahaha !
sampai j dekat hentian Karak honey ingatkan kawan kawan honey yang laen tak perasan
honey naek motor dengan lelaki ! rupanya after balek kolej dye orang perasan rupanya hee
siap dye orang cakap "fana dah pandai naek motor dengan lelaki" honey sengeh j
sebab kawan kawan honey tahu honey tak perna naek motor dengan lelaki =p

okey dan kalau kamu kamu nak tahu
honey baru tanya kan Dhew baru sekejap tady
soalan honey pada Dhew "abg syg nak tanya boleh ?"
Dhew say "apa benda syg ?"
honey "syg nak tanya masa abg nak hantar syg dengan Yead balek KeyEll ?
abg ingat lagy ta ?" 
Dhew "yee abg ingat. kenapa syg ?"
honey "mane abg tahu syg nak balek ? ke atau kebetulan abg nak keluar ?"
Dhew "abg tahu dary kawan kawan syg atau budak rumah syg bagy tahuu. abg lupe.
tu abg terus gerak cari syg hehehe kenapa syg ?"
honey "ohhhhh hehehe tade apa syg nak update blog. nak kutuk abg la hahaha !"
Dhew "kurang asam ngade ngade !"
honey "abg.... terima kasih taw hantar syg"
Dhew "yee sama sama syg"
honey "eh baru sekarang nak berterima kasih plak hahaha !"
Dhew "haaa tahu pun hahahaha ! |"
honey "eleh masa tu syg ade ucap terima kasih la walaupun hagak terkejut lagy hehe"

eh cukup cukup la campakbelakang hahaha !
okey jom baca tips pula


       Pakaian
           Honey sebelum ini hagak failed bila soal pakaian bila naek motor hohoho okey Ladies
           pastikan kamu kamu pakai pakaian labuh bawah punggung lagi bagus heee

       Jacket atau Sweater
            Bagi mengelakan tudung terbang hehehe selaen tu cover panas atau sejuk

       Shawl
           kalau pakai helmet fullface honey memang pakai shawl sebab shawl ny tak kemek ! =D
           dan tak kedut. kalau pakai helmet biasa macam MS honey pakai tudung bawal j 

       Kasut
           Jalan jauh pakai la kasut yang selesa tak kan nak pakai sandle pula hehehe 

       Bag
           Sebelum ini honey bawak j handbag CR besar tu ke hulu hilir naek motor hahaha ! 
           ade backpack dan bag silang kecil malas nak pakai, tapi kalau rider jauh bagpack dan 
           bag silang amat memerlukan =p

       Glove dan Stocking
           Kalau tana hitam pakai la glove dan stocking =p 

       Sunblock
          Honey rimas pakai glove sebab panas ! hahaha so pakai la sunblock

       Seluar 
          Pakai la seluar jeans at least kalau jatuh tak la sakit kot hehehe sebab material jeans kan tebal



    
          

No comments:

Post a Comment